Skogsvård

SKOGSVÅRD OCH GALLRING

Gallra manuellt för att skona miljö & minimera körskador. Gallring är ett sätt att få en mer värdefull skog i framtiden. I stället för att få många små klena träd, får du färre men grövre träd. Du styr också tillväxten till de finaste träden, vilket ger mer pengar vid slutavverkningen.
När är det dags att gallra? Träden är oftast mellan 12 och 16 meter när det är dags för den första gallringen. Träden ska ha blivit så pass stora att det ska vara lönsamt att avverka dem – de ska alltså kunna användas som massaved eller timmer.
Att välja rätt metod? Det finns flera olika metoder, men vi på 7H Skog rekommenderar kvalitetsgallring. Då tar vi i första hand ut träd som är skadade eller har dålig kvalitet, medan de raka fina stammarna får växa vidare och bli värdefullt sågtimmer inför slutavverkningen. Både stora och små träd tas ut. Med kvalitetsgallring får du både en bra ekonomi vid gallringen och en värdefull skog för framtiden.

 

7H Skog & Entreprenad älskar skogen! Därför åtar vi oss gladeligen alla typer av uppdrag inom skogsvård. Om du själv inte har så mycket kunskap kring skogsvård, så bistår vi gärna med vår kunskap. Vi vet vad din skog behöver för att må bra och kan erbjuda skogsvårdstjänster därefter. Kontakta oss redan idag för att boka in ett kostnadsfritt besök.

Kontakta oss

Kontaktformulär

7H SKOG & ENTREPRENAD  

Kontakt information

Tfn : 079 339 81 69

Mail: mikael@7hskog.com

Besöksadress

Tollenäs 101, 444 91 Stenungsund